Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

‚PARISIAN QUARTETS’ – NEVERMIND

30/09/2018-8:00 pm - 9:00 pm

| 20ron

30 SEPTEMBRIE, ora 20, Biserica Evanghelică Lutherană (Punctele Cardinale) 

PARISIAN QUARTETS’ 

NEVERMIND 

ANNA BESSON, flaut baroc 

LOUIS CREAC’H, vioară barocă 

ROBIN PHARO, viola da gamba 

JEAN RONDEAU, clavecin 

 PROGRAM:

GEORG-PHILIPP TELEMANN (1681-1767) — Concerto I în sol major TWV 43:G1 (Hamburg, 1730): Grave/Allegro/Grave/Allegro/Largo/Presto/Largo/Allegro

GEORG-PHILIPP TELEMANN — Sonata II în sol minor TWV 43:g1 (Hamburg, 1730): Andante/Vivace/Largo/Allegro

JOHANN-SEBASTIAN BACH (1685-1750) — Sonata în sol major (BWV 1039): Adagio/ Allegro ma non presto/Adagio e piano/Presto

GEORG-PHILIPP TELEMANN — New Parisian Quartet nr. 6 în mi minor (Paris, 1738) – TWV 43:e4: Prélude/Gay/Vite/Gracieusement/Distrait/Modéré

PARISIAN QUARTETS
Muzica de cameră, a apărut în perioada barocă și a devenit atât de populară în sălile noastre moderne de concert, fiind rezultatul experimentelor realizate de mulți compozitori din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea. Programul nostru de astăzi prezintă două forme diferite: sonata trio și cvartetul. Arta sonatei trio este, fără îndoială, simbolul muzicii de cameră a perioadei baroce. În timpul secolelor al XVII-lea și al XVIII-lea, mulți compozitori din toată Europa au compus sonate trio. Cea a lui Johann Sebastian Bach pe care o s-o prezentăm în acest program reprezintă probabil apogeul acestei arte. Lucrarea, care cuprinde patru mișcări, există în două versiuni diferite: o primă versiune pentru viola da gamba și clavecin „obbligato” și o a doua pentru două flaute și basso continuo.
La mijlocul secolului al XVIII-lea compozițiile pentru cvartet nu erau foarte răspândite. Cvartetele compuse de către Georg Philipp Telemann pot fi privite ca reprezentând începuturile unei noi forme muzicale ce va înflori la sfârșitul secolului al XVIII-lea: cvartetul de coarde. Cele mai cunoscute dintre aceste lucrări se regăsesc în două colecții publicate la Hamburg și la Paris în 1730 și 1738 care cuprind adevărate cvartete scrise pentru flaut, vioară, viola da gamba și clavecin (care asigură basso continuo). Este posibil ca flautistul Michel Blavet să fi fost cel care l-a invitat pe Georg Philipp Telemann la Paris, pentru ca aceste cvartete să poată fi interpretate la faimosul „Concert Spirituel”, o serie de concerte unde au cântat unii dintre cei mai mari virtuozi ai muzicii baroce franceze.
Datorită muzicii acestor doi compozitori, cvartetul Nevermind și-a găsit identitatea, povestea de grup și motivația aventurii sale artistice. Astăzi cvartetul Nevermind vă invită să descoperiți doi dintre cei mai importanți compozitori ai epocii baroce, care au contribuit la crearea nobleții muzicii secolelor al XVII-lea și al XVIII-lea și care au influențat chiar muzica secolului al XIX-lea, al XX-lea și al XXI-lea.

Details

Date:
30/09/2018
Time:
8:00 pm - 9:00 pm
Cost:
20ron
Event Category:

Organizer

Codrin Emandi
Phone:
+40 0723 443161
Email:
Website:
www.festivalmuzicaveche.ro