Il CONVITO

Il CONVITO

Il Convito a fost fondat în 2005 de către clavecinista, organista și pianista Maude Gratton. În 2007 ansamblul a fost laureat al programului Déclic susținut de Cultures France și Radio France. Își desfășoară activitatea în Franța (la festivalurile de la Rorgue d’Anthéron, de la Saintes, de la Sablé, de la Arques-la-Bataille, la Ziua Nebună de la Nantes, la Festivalul Baroc de la Tarentaise etc), și pe plan internațional (în SUA, Canada, Suedia, America de Sud și America Centrală, România, Olanda, Belgia, Germania şa).

Din 2016, Il Convito își dezvoltă proiectele în orchestră, punând bazele unei lucrări în mai multe capitole, cu o linie directoare de la Bach la Beethoven (Mozart în 2016, Haydn-Beethoven în 2017/2018, Carl Philips Emanuel Bach în 2018/2019).

Are de asemenea proiecte de colaborare cu ansamblul Les Basses Réunies (condus de Bruno Cocset), și cu soliștii Camille Poul (soprană), Thomas Hobbs (tenor), Damien Guillon (contratenor).

Stabilit în La Rochelle, ansamblul devine activ în Charante-Maritime și Deux-Sèvres; din 2011, Il Convito este ansamblu fondator al Academiei de Muzică din Saint-Loup, în parteneriat cu Les Amis de L’Orgue (Prietenii Orgii) din Saint-Loup, și de asemenea ansamblu fondator al festivalului Musiques de Gâtine, devenit în 2017 MM Festival. Din 2016, istoricul de artă Anne Delage își aduce contribuția la proiectele artistice și pedagogice ale ansamblului, participând în special la diferitele sale proiecte de mediere artistică.

Primul disc al ansamblului, consacrat concertelor pentru clavecin și instrumente cu coarde de Wilhelm Friedemann Bach și apărut în 2015 la casa de discuri Mirare, a fost primit călduros de criticii de la 4F de Télérama, Gramophone Editor’s Choice, Shortlist Gramophone Awards 2016, Forbes 10 Best Classical Recordings of 2015.

IL Convito beneficiază de susținere din partea DRAC Nouvelle Aquitaine, Inter Mutuelles Assistance, MAIF și Caisse des Dépôts.One response to “Il CONVITO”