Le PROJET PRES de VOTRE OREILLE

Le PROJET PRES de VOTRE OREILLE

Dorind să dezvolte o abordare muzicală proprie, Robin Pharo a creat în 2015 le Projet Près de Votre Oreille (Aproape de ureche): un spațiu original de creație și întâlnire artistică între muzicieni și artiști. Près de Votre Oreille este o idee apropiată și dragă inimii sale: aceea de a-i face pe ascultători și pe spectatori să se implice cât mai mult în aspectele emoționale ale procesului de creație și totodată de a aduce la urechile publicului o muzică intimă și delicată, așa cum e cea care izvorăște din lucrările și proiectele dedicate unui grup mic de artiști, explorând, de la muzica veche la cea contemporană, universul cântecului și coregrafiei.

Proiectul este o continuare a diverselor programe pe care Robin Pharo le-a inițiat începând cu anul 2010. Astfel, împreună cu Ronald Martin Alonso, participă la producția spectacolului Paroles de violes, dedicat compozițiilor pentru viola da gamba ale lui Monsieur de Sainte-Colombe, care a intrat în program la Théâtre de L’Epée de Bois, la Cartoucherie. Cântă în duet cu Ronan Khalil la Handel House Museum din Londra și la festivalul Jeunes Talents din Paris. În 2016, în duet cu Anaïs Bertrand, la festivalul Le Classique c’est pour les vieux de la Paris, prezintă propriile compoziții pentru viola da gamba și voce, respectiv chitară și voce. Împreună ei interpretează de asemenea piese compuse de Fabien Touchard și Rika Suzuki.

Le Projet Près de Votre Oreille și Robin Pharo au înregistrat pentru casa de discuri Paraty discul L’Anonyme Parisien, dedicat pieselor de mare virtuozitate compuse de Charles Dollé pentru viola da gamba și basso continuo. Programul a fost susținut live în timpul sezonului de concerte al Jeunes Solistes de demain la Moulins-sur-Allier, la Rencontres Musicales de Bel-Air și la festivalul Marin Marais din Paris.

La festivalul Muzyka W Raju din Polonia, Robin Pharo a creat un program intitulat Orphée aux Enfers, care combină piese compuse de Marin Marais și arii din opera La Descente d’Orphée aux Enfers, compusă de Marc-Antoine Charpentier.

În stagiunea 2017/2018, le Projet Près de Votre Oreille va concerta în România la Festivalul de Muzică Veche din Timișoara, la Théâtre Grévin din Paris (producția lui Philippe Maillard), la festivalul Embaroquement Immédiat și va fi ansamblu rezident în orașul Longjumeau pentru realizarea concertului cu lucrarea Le Manuscrit de Voynich, compoziție pentru mezzo-soprană și ansamblu de viola da gamba a compozitorului bulgar Yassen Vodenitcharov. De asemenea, va înregistra tot pentru Paraty un CD cu titlul Come Sorrow, dedicate compozițiilor din perioada elisabetană ale lui Robert Jones, Tobias Hume și John Dowland.

Kevin Skelton

tenor

 

Kevin Skelton are o carieră diversă, fiind cunoscut ca interpret, dirijor, coregraf, profesor și cercetător. Simțindu-se în largul său atât pe scena de concert cât și pe cea de operă, Kevin s-a specializat în muzica secolului al XVII-lea, rolurile de Evangheliști din lucrările lui Bach și în muzica de teatru experimental. A cântat cu unele dintre cele mai importante ansambluri de muzică veche, printre care Collegium Vocale Gent, L’Arpeggiata și Concerto Palatino, și a apărut pe scenele multor teatre și festivaluri din întreaga lume, cum ar fi Teatro La Fenice, La Monnaie, Aix-en-Provence și festivalurile de muzică veche din Boston și Utrecht.

În ultimii ani Kevin a început să exploreze posibilitățile de integrare a muzicii clasice cu dansul contemporan. Abilitatea lui aparte de a combina vocea cu mișcarea a fost valorificată în producțiile Netherlands Reisopera, Veenfabriek, Opera Atelier, Sasha Waltz & Guests, dar și ale companiei olandeze de breakdance ISH. În prezent, Kevin explorează noi metode de formare, creație, regie și interpretare în domeniul teatrului muzical integrat.

Beneficiar a numeroase premii și burse, între care subvenții din partea Canada Council for the Arts și Ontario Arts Council, Kevin a absolvit programe postuniversitare de canto, dirijat, muzicologie și coregrafie la University of Toronto, Indiana University, Oxford University, precum și la școala de dans contemporan PARTS.

Robin Pharo

bass viol

 

Robin Pharo este membru fondator al cvatetului Nevermind, care a fost invitat să cânte în toată Europa și în SUA și a făcut înregistrări la casa de discuri Alpha Classic.

A apărut împreună cu actorul Benjamin Lazar în spectacolul L’Autre Monde și a făcut parte din mai multe ansambluri de muzică veche, ca de exemplu La Grande Ecurie et la Chambre du Roy (Jean-Claude Malgoire), La Rêveuse (Florence Bolton și Benjamin Perrot), L’Ensemble Desmarest (Ronan Khalil), L’Ensemble Gilles Binchois (Dominique Vellard), Le Chœur de Chambre de Namur, La Capella Mediterranea (Leonardo Garcia Alarcon), L’Achéron (François Joubert-Caillet) etc.

Entuziasmat de posibilitățile nelimitate ale violei da gamba, Robin Pharo a lucrat de asemenea și cu formații de jazz cum ar fi The Jungles Key și Note Forget the Project. Colaborează cu coregraful Thierry Thieu Niang și compune muzica pentru spectacolul Au Cœur, programat la Festival d’Avignon în 2016. În prezent lucrează cu compozitori contemporani, ca de exemplu Philippe Hersant, Rika Suzuki, Yassen Vodenitcharov și Jean-Marc Chouvel. În aprilie 2012 a fost invitat să cânte cu Bobby McFerrin pe scena Théâtre du Châtelet din Paris.

 

 One response to “Le PROJET PRES de VOTRE OREILLE”

  1. […] LE PROJET ‘PRÈS DE VOTRE OREILLE’ […]